SERVİS

Okulumuz servis hizmetlerini okul işleyişinin bir parçası olarak görür. Tıpkı okulda olduğu gibi öğrencilerimizin toplu halde bulundukları servislerde de okulun belirlediği kurallar uygulanır. Öğrencilerimizin evden okula ve okuldan eve ulaşıncaya kadar serviste bulunacakları sürenin güven içinde ve eğitsel değerini kaybetmeden geçirilmesi için bazı ilkeler benimsenmiştir.

Siz sayın velilerimizin bizi her konuda olduğu gibi hassasiyetle destekleyeceğinize inancımız tamdır. Servise kayıt yaptıran velilerimiz bu kurallara uymayı kabul etmiş sayılacaktır:

• Servislerimiz; ilgili kanunlarda belirtilen standart ve kurallara uygun özellikte ve donanımdadır.
  • Servis sürücülerinin seçiminde; tecrübe, servis taşımacılığı konusunda gerekli donanım ve yetkiye sahip olmak, kurum ilke ve standartlarına uygunluk, aile ve çocuk sahibi olmak göz önüne alınmaktadır.
  • Servis süresince öğrencilere her serviste bir görevli hostes eşlik eder. Okul sonrası çalışmalarda bu hizmet, imkân varsa verilir. Hosteslerimizin görevi; iniş ve binişler sırasında güvenliği sağlamak, öğrenciler arasında yaşanabilecek sorunlara müdahale etmek, servis kurallarına uyulmasını sağlamaktır. Öğrencilerimiz güvenlik açısından yapılan bu uyarıları dikkate almak zorundadır.
  • Servis şoför ve hostesleri öğrencilerin güvenli yolculuklarını sağlamanın yanı sıra, konuşma ve davranışlarıyla model olduklarının bilinciyle davranacaklardır.
  • Öğrencilerimiz, evden alınmalarıyla başlayan ve eve bırakılana dek geçen süre içerisinde olabilecek olumsuzluklara karşı sigortalıdır.
  • Servise koltuk sayısından fazla öğrenci alınmaz. Servise binen her öğrenci, yolculuk boyunca kemerini takılı tutacaktır. Kemer takmayı reddeden ve takmamayı alışkanlık hâline getiren öğrencinin servisle yolculuğuna izin verilmez.
  • Öğrencilerimiz serviste geçirdikleri süre boyunca, belirlenen ve sene başında kendilerine duyurulan kurallara uymak zorundadırlar. Yerlerinden kalkamaz, sürücünün dikkatini dağıtacak ve diğer öğrencilerin huzurunu kaçıracak şekilde davranamaz, camlardan sarkamazlar. Kurallara aykırı davranan öğrenciler hostesler tarafından uyarılır, uyarıları dikkate almayan öğrencilerle rehberlik servisi çalışır, ailelerine bilgi verilir ve aileden destek istenir. Sorun devam ediyorsa öğrencinin servisle yolculuğuna izin verilmez.
  • Öğrencilerimiz güvenlik nedeniyle serviste bir şey yiyip içmezler.
  • Servisler, okul bitiminden en geç on dakika sonra tüm servisler hazır olduğunda hareket ederler. Cuma günleri bayrak töreni nedeniyle daha geç hareket edilir.
  • Servis araçları öğrencilerimizi evlerinin önünden alır ve yine evlerinin önüne bırakır. Trafik kurallarına aykırı veya öğrenci güvenliğini tehlikeye düşürebilecek veli talepleri (trafiği ters yola girmek, hostesin öğrenci ile caddeyi geçmesi vb.) kabul edilmeyecektir. Araçların giremeyeceği kadar dar veya çıkmaz yollarda öğrenci, velisi tarafından alınıp bırakılabileceği bir noktaya getirilecektir.
  • Öğrencilerin hangi servisle yolculuk edeceği öğrenci yoğunluğuna ve güzergâha göre servis sorumlusu tarafından belirlenir. Öğrenci her yıl aynı servisle yolculuk edemeyebilir. Adres değişikliği nedeniyle yıl ortasında yapılacak servis değişikliği talepleri ancak yer varsa cevaplanabilecektir.
  • Öğrencinin alınıp bırakılacağı saat size bildirilecektir. Öğrencinin sabah tam saatinde hazır beklemesi gerekmektedir. Telefonla ya da zile basılarak öğrenci çağrılmayacaktır. Bir sonraki öğrenciyi bekletmemek için, servis araçları geciken öğrenciyi beklemeyecektir. Bu kurala uyulması öğrencilerin zamanında okula ulaşması konusunda son derece önemlidir. Tüm servislerimiz en geç 08.45’te okulda olacaktır.
  • Öğrencinin hostes tarafından kata çıkarılması mümkün değildir, lütfen öğrenciyi apartman girişinde bekleyiniz. Öğrencinin merdivenleri yalnız çıkmasında sizce bir sakınca yoksa evde olduğunuzu pencereden veya diyafondan hostese bildiriniz. Evde bir yetişkin yoksa ve servis hattı uygunsa öğrenci en son bırakılacak, hat uygun değilse okula geri getirilecektir.
  • Öğrencinin alınacağı ve bırakılacağı adres kayıtlı adresidir. Zorunlu hâllerde farklı bir adrese bırakılma talebine eğer serviste yer varsa cevap verilmeye çalışılır. Böyle bir durumda mutlaka gün içinde servis sorumlusu ile bağlantıya geçilmelidir. Çıkış saatlerinin yoğunluğu organizasyonu güçleştirecektir.
  • Öğrenci çeşitli sebeplerle servis kullanmayacak-okulda kalacak veya velisi tarafından alınacak ise mutlaka servis sorumlusuna veya ilgili müdür yardımcısına velisi tarafından bilgi verilecektir. Öğrencinin beyanı kabul edilmeyecek, servisle eve dönüşü sağlanacaktır.
  • Okul çıkışında yapılan ve katılımın zorunlu olduğu çalışmalarda, liste servisle paylaşılmakta ve öğrencinin okulda kalması sağlanmaktadır. Eğer öğrencinin çalışmaya katılmasına engel bir mazereti varsave servisle eve dönecekse mutlaka ilgili müdür yardımcısına velisi tarafından bilgi verilecektir. Öğrencinin beyanı kabul edilmeyecek ve okulda kalarak çalışmaya katılması sağlanacaktır.
  • Servisle ilgili herhangi bir sorun yaşadığınızda bunu lütfen çocukların önünde konuşmayınız. Servis sorumlusunu gün boyunca arayabilir, sonuç alamazsanız müdür yardımcınızla bağlantıya geçebilirsiniz.
  • Servislerimize yetişkin misafir kabul edilmemektedir.